۱۳ تیر ۱۳۸۹، ۱۴:۱۴

گشایش داوری جشن خانه سینما/

قدر دستاوردها دانسته نمی‌شود/ همیشه به حداقلها بسنده می‌کنیم

قدر دستاوردها دانسته نمی‌شود/ همیشه به حداقلها بسنده می‌کنیم

مراسم گشایش داوری چهاردهمین جشن خانه سینما با حضور داوران بخشهای مختلف این جشنواره و روسای اصناف سینمایی در رستوران تماشا در محل ساختمان میلاد نور واقع در شهرک غرب برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کامران ملکی در ابتدای این جلسه با تشکر از میهمانان گفت: یکی از لذت بخش‌ترین ایام سال برای اهالی سینما ایام برگزاری جشن بزرگ سینمای ایران است که موجب می‌شود تا همه سینماگران گرد هم برای هدفی واحد که اعتلای سینماست جمع شوند.

وی افزود: امسال با وجود همه فشارها، تحریمهای مالی و ناهماهنگیهایی که وجود داشت و شاید خیلی‌ها فکر می‌کردند که به این ایام نرسیم قرار است که چهاردهمین جشن بزرگ خانه سینما برگزار و ما کنار یکدیگر باشیم.

در ادامه این مراسم فرهاد توحیدی دبیر چهاردهمین جشن خانه سینما سخنرانی کرد و مراسم گشایش داوری جشن را اعلام کرد. وی در ابتدا گفت: خوشحالم که از امشب تا دو ماه و اندی دیگر شرب مدام می دوستی و رفاقت دارم. جشن امسال حداقل به لحاظ کمی وسیع‌تر از سال گذشته برگزار می‌شود. کسانی که در سال گذشته در همه بخشها فرم شرکت پرکرده بودند امسال به آثار جدید اضافه شدند و مورد قضاوت قرار می‌گیرند و عملا با یک جشن دوسالانه روبرو هستیم.

توحیدی تصریح کرد: انتخاب کاندیدای بهترین فیلم منوط شده به اینکه کاندیداها در چهار رشته موفق به نامزدی دریافت تندیس شده باشند و از این چهار رشته نامزدی حتما دو نامزدی آنها در یکی از پنج رشته فیلمنامه، کارگردانی، تدوین، بازیگری و تصویربرداری باشد. داوران ما داوران صنفی هستند اما رای ما باید سینمایی باشد و نه صنفی.

توحیدی در پاسخ به انتقاد برخی افراد در مورد اینکه وی دو دوره به عنوان دبیر جشن معرفی شده است گفت: جشن سیزدهم به معنای داوری برگزار نشد و ما صرفا یک جشن غیر رقابتی داشتیم و فکر نمی کنم دبیر یک و نصف جشن بودن به جایی بر بخورد!

وی افزود : دوستان دولتی خیلی خوشحال بودند و می گفتند که طرف قادر به برگزاری جشن نیست. در میان انتقاداتی هم که صورت گرفته یک مورد حرف حسابی هم پیدا نشد و حتی شهامت امضای مطالبشون را هم نداشتند. به عنوان مثال یک نامه بدون امضاء در صندوق پستی من در خانه سینما انداختند که امضا نداشت. نامه ای که هیچ نقد سازنده ای در آن نبود و صرفا در جهت تخریب  و ترور شخصیت صورت گرفت.

توحیدی  به طنز  نوشته ای را که به سبک سعدی شیرازی نوشته بود را با اعلام اینکه کسی در صندوق پستی در خانه سینما انداخته قرائت کرد.

وی ادامه داد:  نمایش بخش مستند و کوتاه به طور همزمان از روز دوشنبه 14 تیر ماه در سالن یک و دو خانه سینما آغاز می‌شود و بخش سینمایی هم از روز سه شنبه 15 تیر ماه در سالن نمایش خانه سینما افتتاح می‌گردد.

محمد مهدی عسگر پور مدیر عامل خانه سینما آخرین سخنران این مراسم بود. وی با تشکر از حضور داوران بخشهای مختلف در این مراسم اظهار داشت: شورای تدوین جشن سینمای و از همه بیشتر آقای منصوری تلاش کرد تا این جشن برای همیشه صاحب یک آیین نامه پایدار شود. امیدوارم که با تثبیت شدن این آیین نامه شاهد برگزاری جشنی باشکوه و قانونمندتر در سالهای آتی باشیم. 

وی افزود: همه چیز آماده است تا شاهد ساختاری منظم و منسجم در آیین‌ها و جشنواره های سینمایی باشیم تا جشنهای ما به محل اختلاف و نزاع تبدیل نشود. وقتی به کارهایی که در سی سال اخیر در سینمای ایران و از جمله جشنهای سینمای صورت گرفته نگاه می کنیم بیشتر دلمان می گیرد که چرا قدر این دستاوردها دانسته نمی شود و حمایت لازم از برگزاری چنین جشنهای صورت نمی گیرد و ما همیشه باید به حداقلها بسنده کنیم.

 عسگرپور یادآور شد که اعضای خانه سینما باید قدر این دور هم بودنها را بدانند و تلاش کنند که این همدلی و همکاری همواره حفظ شود. این مراسم در ساعت 11 شب با صرف شام به پایان رسید.
کد خبر 1111789

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha